28 Mayıs 2010 Cuma

zevk almamanın nedenleri

Disparoni cinsel ilişki sırasında kadının rahatsız edici tarzda vagina girişinde veya derin ilişkide ağrı hissetmesi durumudur. Cinsel ilşkide ağrı yakınması bir çok kadında bulunmaktadır ve bu durum önemli bir gerilime ve eşiyle ilişkisinde güçlüklere yol açar. Ağrı genellikle vajina ya da kasık bölgesinde gelişmektedir.
Disparoniden yakınan kadınlar, acının verdiği korkuyla cinsel ilişkiye girmekten kaçınmaktadırlar.
Hatta ağrının çok şiddetli olması, vajinal kasların, ilişkiye girilmesine engel olacak kadar sıkı kasılmasına bile yol açabilmektedir.

İlk ilişkiden itibaren bu yakınması olanların yanı sıra yıllar sonra cinsel ilişkisi ağrılı olmaya başlayan kadınlar da vardır.

Ağrılı cinsel ilişki ne şekilde görülmektedir?

Cinsel ilişki sırasında ağrının oluştuğu yer önemlidir. “Ağrı penisin vajinaya girişi sırasında vajina girişinde mi oluyor?. Yada vajinaya tam olarak girdikten sonra alt kasık bölgesi veya karında mı oluyor ?” Eğer ağrı girişte oluyor ise yüzeyel disparoni , daha sonra kasıkta oluyor ise derin disparoni olarak adlandırılmaktadır.Bu iki ağrı çeşidinin ayrılması tanı ve tedavide yardımcıdır. Yüzeyel disparoniye (yüzeyel ilişkide ağrı) vajina veya vulvanın enfeksiyonları, vajina girişinin darlığı,yırtılmamış kızlık zarı (hymen), vajinanın kayganlığını sağlayan vajina sekresyonunun az olması gibi durumlar neden olurken; derin disparoniye (derin ilişkide ağrı) genellikle rahim, yumurtalık, tüpler veya alt karın bölgesi ile ilişkili hastalıklar ve enfeksiyonlar neden olabilmektedir ve bu durumda ileri bir pelvik patoloji veya prolabe over sendromu düşünülmektedir.

Cinsel ilişkide ağrı eğer 2 haftadan daha uzun süre devam etmişse, çoğunlukla kısır döngü halini almıştır. Ağrının gerçek nedeni hala devam ediyor veya ortadan kalkmış olabilir. Ancak kadının vajinası ağrı korkusu nedeniyle kuru ve dardır. Bu tip vakalar bazen vajinismusta görülebilir ve vaginismus ile karışabilmektedir.

Cinsel ilişkide ağrı olmasının sebepleri nelerdir?

Aksi kanıtlanıncaya kadar ağrılı cinsel ilişki fíziksel bir sorun olarak ele alınmalıdır, psikolojik olarak değerlendirilmemelidir. Çoğu kez fiziksel bir sorun vardır veya disparoni fiziksel bir sorunla birlikte başlamıştır. Normal cinsel ilişkide, cinsel uyarım vajina genişlemesine ve ıslanmasına, bu da daha fazla heyecan ve zevk duyulmasına yol açar. Her hangi bir nedenle ağrı ortaya çıkarsa, kadının coşkusu ve zevk alması önlenir, vajinal genişleme olmaz ve sonuç olarak vajinal kuruluk ortaya çıkar Bu durumda penis hareketleri daha da ağrılı olur. Cinsel ilişki, zevk verecek yerde ağrı uyandıran bir kısır döngüye dönüşür.Disparoninin sıklıkla saptanan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder