17 Mayıs 2010 Pazartesi

ereksiyon olamama sebepleri

ERKEKTE EREKSİYON ZORLUĞU VEYA İKTİDARSIZLIK

Penisin ilişkiye girecek kadar sertleşmemesinde ve sürekli hale gelmesinde ereksiyon zorluğunda iktidarsızlık söz konusu olmaktadır. Fiziksel yada psikolojik nedenlerden dolayı meydana gelir.Bu nedenle bu iki grup altında incelenmelidir.

FİZİKSEL NEDENLER:

Nörolojik nedenler, vasküler sistemlerdeki bozukluklar nedeni ile, ürolojik nedenler, metabolik sistemler. Örneğin diyabet, tansiyon, kolestrol gibi, yaşın ilerlemesi ile ilgili sorunlar ve hormonal sistemlerdeki sorunlar (örneğin erkekte testerogen hormonu eksikliği cinsel isteği azaltıyor) sayılabilir.

PSİKOLOJİK NEDENLER:

Aşırı alkol, yeni bir ortam ve eş, aşırı yorgunluk, yeterince zihinsel olarak kanalize olamama, eşler arasındaki gecimsizlik, iletişim kopuklukları, aldatma nedeni ile suçluluk duygusu, tecrubesizlik

Nedenler arasında sayılmakta

EREKSİYON SORUNUNA ÇÖZÜMLER

Psikolojik sorunlarda doktorun önereceği ilaçlar soruna çare olabilmektedir veya Psikolojik danışmanlar ile bu konu konuşarak halledile bilinmekte. Sorun norolojik ve ve sinirsel kökenli olduğunda penis içine iğne ile tedavi yöntemi uygulanıyor. Hastaya öğretilerek ilişki öncesi yapılması sağlanıyor yaklaşık 5~10 dakika sonra etkisi görülüyor. Penis sertleşiyor. Yaklaşık 1 saat ereksiyon durumunda kalabiliyor

PGE1 denilen ilaç grubundaki ürünler jel şeklinde ve idrar kanalına sıkılıyor veya enjekte ediliyor.İğnelerle ayni etkiye sahip ve yan etkisi iğnelere nazaran daha az ve fiyatları daha pahalı. Ağızdan alınan ilaçlar: Viagra türü ilaçlar. Doktor kontrolünde alınmalıdır. Yan etkileri, yaş durumuna göre artabilir.Vakum terapi yapılabilir veya protez takılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder