9 Mayıs 2010 Pazar

Mastürbasyon ve kızlık zarı

27 yaşında nişanlı bir bayanım. Nişanlımla yatak olayımız var. Sadece arkadan ilişkiye giriyorduk. Bir gün yine öyle olduğunu sandım. O gün çok ağrım oldu, lavaboya gittiğimde benden kan akıyordu. İkiüç gün de otururken falan acı hissettim. Acaba kızlığım yırtılmış mıdır?

26 yaşındayım. 1 yıldır arkadaşımla ilişkiye girmemize rağmen hiç kan gelmedi. Bu normal midir? Kızlık zarı bozulmuş mudur?

Gerdek gecesinde kanama nasıl meydana geliyor?

25 yaşında bayanım. 15 gün önce evlendim. Eşimle cinsel ilişkiye girerken canım acıyor. Doktora gittim, kızlığım bozulmamış. Esnek ve geride dedi. Krem verdi, olmadı. Ne yapmalıyım?

2 günlük evliyim. Gündüz oral seks yaptık daha sonra çok az kan geldi. Akşam beraber olduk, ama kanama olmadı. Ne yapmalıyız?

Mastürbasyonda kızlık zarıma zarar verdiğimi düşünüyorum, ama kanama olmamıştı. Bunu nasıl anlayabilirim?

22 yaşındayım. Daha önceleri mastürbasyon yaparken parmağımı kullanıyordum. Herhangi bir kanama olmadı, hatalı olduğunu anlayınca bıraktım, ama kızlık zarımla ilgili problem yaşar mıyım?

Kızlık zarı ile ilgili gelen soruları toplu hale cevaplamak istedim. Anatomik ve fizyolojik açıdan kızlık zarının bilinen bir işlevi yoktur. Genital sistem enfeksiyonlarına karşı koruyucu bir işlevi olduğu düşünülmesine karşın, ortada delik olan bir yapının nasıl olup da enfeksiyonlara karşı koruyucu olacağı tartışma konusu olduğundan bu görüş tam olarak geçerli değildir. Aslında enfeksiyonların bakire olanlarda daha ender oluşmasının nedeni bu kızların cinsel yolla bulaşan hastalıklara maruz kalmamış olmalarıdır. PID (pelvik enfeksiyon) ve vajinit gibi enfeksiyon hastalıkları aktif cinsel yaşam başladığında, önemli bir kısmı cinsel yolla bulaşan bakterilerle başlatılan enfeksiyonlardır Kızlık zarı kısmen esnek olmasına karşın, vajinanın içine girilen ilk ilişkide kolaylıkla yırtılan ve kanayan damarlardan zengin bir anatomik yapıdır. Ancak kızlık zarının özgün yapısı bazı kadınlarda penis girişine izin verir ve birden çok defa ilişkide bulunsa bile zarda yırtık meydana gelmez. Halk arasında ise "elastik zar" olarak adlandırılır. Bu durumda zar, ancak normal doğum sonrasında yırtılacaktır. Kızlık zarı kanaması çok az olabilir, hiç olmayabilir veya normalden fazla miktarda olabilir. Bu durum kızlık zarının yapısı ve türü ile yakından ilişkilidir. Çoğu zaman kızlık zarı bozulmasına rağmenç bir ağrı hissedilmez. Ancak bazı kadınların ilk ilişki sırasında kendilerini kasmaları sonucunda veya kızlık zarının normalden kalın - yüksek kenarlı olması durumlarında ağrı ve kanama beklenilenden fazla olabilir.ğrı biraz da kişinin ağrı eşiğinin düşük olması ile ilişkilidir. Kızlık zarı nadiren ata ya da bisiklete binme, bacakları çok açmayı gerektiren bale gibi aktiviteler, karate, tekvando gibi sporlar, kaza ve travmalar sonrasında da bozulabilir veya zedelenebilir. Vajina içine bir şey sokmaya denenmediği taktirde,ıştan mastürbasyon ile kızlık bozulmaz. Bir kez zedelenen kızlık zarı daha sonra hiç ilişki olmasa bile kendi kendini onarmaz. Yırtığın eski yırtık mı (7 günden sonra), yoksa yeni yırtık mı (7 günden önce) olduğu kızlık zarı muayenesi ile anlaşılabilir. Ancak aradan 7-8 günden fazla zaman geçmişse (eski yırtıklarda) ilk ilişkiyle zarın ne zaman bozulduğu anlaşılamaz.

İlişkiye hazırlık yapmalı
Jinekolojik muayenenin en önemli aşamalarından biri vajinanın ve rahim ağzının gözlenmesi için yapılan "spekulum muayenesi"dir. Günlük tıp uygulamalarında bakire olanların muayenesinde çoğunlukla bu işlem uygulanmamakta ve elle muayene makattan yapılmaktadır. İlk deneyimin ön koşulu kadının kendini psikolojik olarak rahat ve hazır hissetmesidir.

Kendiniz muayene edemezsiniz
Kanamanın olup olmaması ile kızlık zarının bozulup bozulmadığı anlaşılamaz, bu ancak bir kızlık zarı (himen) muayenesi ile anlaşılır. Muayene son derece kısa ve ağrısız bir işlemdir. Bunun için muayene olmanız gerekir. Kendi kendine kızlık muayenesi olmaz. Bir kişinin bakire olup olmadığı ultrason, MR veya Bilgisayarlı Tomografi ile anlaşılmaz. Yalnızca deneyimli bir jinekolog tarafından yapılan jinekolojik muayene ile anlaşılabilir. Gebelik oluşması için kızlık zarının bozulması şart değildir. Önceden anlatıldığı gibi esnek olan bir zar tam bir cinsel ilişkide bozulmamış olmasına karşın gebelik oluşabilir. Tam bir ilişki olmasa bile (dışarıya boşalma ile) gebelik şansı düşük gibi görülse de bu şans hiçbir zaman sıfır değildir.

takvim.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder