9 Mayıs 2010 Pazar

Evlendim Ama Hala Masturbasyon Yapıyorum

Bilindiği gibi evlendikten sonraki cinsel yaşamda, cinsel ilişki dışında kalan bütün cinsel doyum yolları arasında en az zararlı olan mastürbasyondur!..

Evlilikte çiftlerden bir tarafın herhangi bir sebeple cinsel ilişkiye hazır olmaması, diğerini kendi kendini tatmine itebilir. Bu sebepler, hastalık, gebelik, yolculuk, isteksizlik ya da benzer farklı sebepler olabilir…

Bunlardan farklı olarak, bu doyum biçiminin karşı cinsle ilişkiye tercih edilişinin normal sebepleri de olabilir. Erkek böyle durumlarda genellikle, hayallerini daha heyecanlı ve doludizgin yaşamanın tadına varır. Üstelik, eşi kendisindendisinden sürekli taleplerde bulunan ve kaprisli ise, onu heyecanlandırmanın yorucu olduğunu düşünerek daha basit şekilde cinsel doyuma ulaşmaya yönelebilir.

evlilikDiğer taraftan kadın, cinsel ilişkiyi doyuma ulaştırıcı bulamayıp, kendi ihtiyaçlarını, kendi kendini uyararak gidermeyi tercih edebilir.

Oto-erotik bir eylem olarak mastürbasyon, elbette ki başka bir kişiyle beraberken karşılaşılabilecek zorunluluk ve kısıtlamaları yok ederek, kişiye cinsel doyum konusunda tam kontrol imkanı verir.

Bu ve buna benzer şartlar çerçevesinde, evlendikten sonra da mastürbasyon eylemi görülür. Bu şekil uygulamaları yargılamak, evlilikte kendi kendine doyumu sağlıksız bir davranış olarak görmek yanlıştır…

Çünkü evlilikte mastürbasyon, doğru algılandığında eşler arasındaki cinsel birleşmeye olumlu etkileri olan yardımcı bir unsur gibi de kabul edilebilir. Hâttâ ilişkinin bir parçasını oluşturan seks oyunları arasında düşünülebilir ve çiftlerin cinsel gerilimini azaltarak, birbirlerine karşı daha anlayışlı yaklaşmalarını sağlayabilir.

Üstelik, kendi kendini tatmin yoluyla kadında cinsel hassasiyetin ve arzunun arttığını, uzmanlar da savunmaktadır.

Evlilikte her konuda olduğu gibi, bu konuda da önemli ve belirleyici olan, eşlerin birbirlerine karşı takındıkları temel tavırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder