22 Mayıs 2010 Cumartesi

bir gecede sex sayısı

Kadın ve erkek ilişkisindeki en önemli şey; kadını kadın, erkeği erkek olarak kabul etmek ve karşı tarafın istek ve arzularına saygı duymaktır; çünkü daha bebeklikten itibaren farklı yetiştirilir ve farklı hissetmeye başlarız. Psikolog Eylem Ayancı: “Bir kadının, erkeğin nasıl düşündüğünü veya bir erkeğin, kadının niçin farklı davrandığını anlamasına imkan yoktur.” diyor.

Erkekler de kadınlar da birbirlerini oldukları gibi kabul etmeli, birbirlerinin yaşam tarzlarına ve duygusallıklarına saygı göstermelidir.

Uyumlu olan cinsel yaşamınız, hem sizin hem de eşinizin olaylara bakışını yumuşatarak toleransınızın artmasına sebep olacaktır. Evliliğinizde sağlıklı bir cinsel yaşam için kendi vücudunuzu ve eşinizin vücudunu tanımaya çalışmalısınız.

Cinsel ilişki, devam eden sağlıklı bir evliliğin en önemli bölümünü oluşturur. Psikolog Eylem Ayrancı: “Eşinizle karşılıklı olarak tatmin edici bir cinsel ilişki yaşayabilmeniz, cinselliğinizi rutin ve sıkıcı olmaktan kurtarabilmeniz için, emek harcamanız gerekir.”diyor ve bu anlamda cinselliğinize yenilikler katmanızın iyi bir fikir olabileceğini söylüyor:

• Çeşitli seks teknikleri öğrenmektense, eşinizin cinselliği hakkında daha fazla şey öğrenmeye çalışın.

• Evlilikteki diğer sorunlarda olduğu gibi tatmin edici sağlıklı bir cinsel ilişki de karşılıklı iletişime bağlıdır.

• İlişkinizde karşılaştığınız sorunları bekletmeden, ertelemeden çözmeye çalışın ki dönüşümlü olarak cinsel ilişkiniz de etkilenmesin.

• Seks hayatınızı eşinizle konuşmaktan korkmayın.

• Sevdiklerinizi, sevmediklerinizi, isteklerinizi, duygularınızı, fantezilerinizi eşinizle paylaşın ve birlikte öğrenin.

Seks yapmak için en iyi 6 neden
Sevdiğiniz insanla yaşayacağınız iyi bir sevişme, vücudunuz ve ruhunuz için sihirli bir iksirdir adeta, çünkü;

• Stres hormonu oranında düşme olur. Bu da tansiyonunuzu olumlu yönde etkiler. Uzun vadede kalp krizi ve felç riskinizi düşürmüş olur.

• Sevişme sırasındaki ritmik hareketler, kemik ve kas yapınıza iyi gelir.

• Seksten sonra rahat bir uyku uyursunuz.

• Her sevişmede yaklaşık 200 kalori harcarsınız.

• Düzenli bir seks hayatı, baş ağrısı, adet sancısı ve migrene iyi gelir.

• Sevişirken kalp, damarlara daha fazla oksijen pompalar. Bu oksijen, teninizin daha canlı ve ışıltılı görünmesini sağlar.

Sekste çekingenlik
Cinsel yaşamda utangaçlığa yer yoktur. Aşırı utangaçlığınız ve belirli şekilde açığa vurduğunuz çekingenliğiniz, yalnızca çekiciliğinizi azaltmakla kalmaz, eşinizin de keyfini kaçırıp, onu cinsellikten soğutabilir.

Seks oyunlarından utanmayın
Zamanla kaybolan heyecanlarınızı yeniden kazanarak hayatınızı renklendirebilirsiniz. Tekdüze giden seks hayatınızı renklendirmek sizin elinizde. Bunun için farklı şeyler denemelisiniz. Nasıl mı? İşte size hem partnerinizi hem de sizi mutlu edecek öneriler:

Beklenmeyeni yapın
İlişkinizdeki monotonluğu ortadan kaldıracak tek şey şaşırtıcı bir şeyler yapmaktır. Küçük sürprizler, şaşırtıcı dokunuşlar...

Eşinizle birlikte güzel bir gece geçirme planları yaparken bazı detayları da sakın ihmal etmeyin. Yakılan bir kaç mum, odaya yayılan hoş bir koku ve hafifçe çalan romantik bir müzik, romantizmin doruğa ulaşmasında en büyük yardımcılarınız olacaktır. Böylece partnerinizi baştan çıkarmanız da çok kolaylaşacak.

Rahat ama seksi giyinin
Kendinizi seksi hissetmeniz için öncelikle rahat olmanız gerekir. Eğer vücudunuzun herhangi bir bölümüyle ilgili rahatsızlık duyuyorsanız, uygun iç çamaşırlarıyla bu kusuru kolaylıkla saklayabilirsiniz. Güven, afrodizyak gibidir ve yatak odasında ne kadar iyi görünürseniz, o kadar güzel bir gece geçirirsiniz.

Hoş sözler fısıldayın
Seks hayatınızda yeni bir adım atmak istiyorsanız eşinizi memnun etmek için zaman harcayın. İlişki sırasında eşinizin kulağına hoş sözler fısıldayın.

Sadece kendi isteklerinize yoğunlaşın
Ona ne istediğinizi söyleyin. İster inanın ister inanmayın ama erkekler, sizi neyin harekete geçirdiğini bilmek ister, hatta buna önem verirler. Sizi memnun etmekten gurur duyarlar. Asıl önemli olanın, ikinizin de mutluluğu olduğunu unutmayın ve bunun için çaba sarf edin.

Yeni bir yer deneyin
Mekan değişikliği yaparak seks hayatınıza biraz yenilik ve heyecan katabilirsiniz. Bir otel odası kiralayın, başka bir odayı deneyin ya da hiç akla gelmeyecek yerler seçin... Unutmayın seçeneklerin sonu yoktur.

Duygularınızı saklamayın
Kendinizi ve duygularınızı açığa vurmaktan sakın korkmayın ve bu konuda mümkün olduğunca kendinizi özgür hissedin. Nasıl hissettiğinizi dile getirin ve hoşlandığınız şeyleri yapmaktan asla çekinmeyin.

Konuşmadan harekete geçin
Sessizlik kimi zaman heyecanlandırıcı olabilir. Bu fikir, özellikle partneriniz eve geldiği anda, hiç konuşmadan onu çekip birlikte olduğunuz zaman işe yarayabilir.

Buz ya da filmler işinize yarayabilir
Yeni bir şeyler denemeye ne dersiniz? İlişkiniz zaten mükemmelse yeni bir şey denemek onu daha da değerli kılacaktır. Göz bağı, filmler, buz, oyuncaklar... Bu arada isterseniz sadece kendiniz hayal edin ya da partnerinizle paylaşın ama fantezileri de sakın yabana atmayın. Asıl önemlisi yaratıcı olmak.

Her dokunuş önemlidir
Seksten aldığınız keyfi artırmak istiyorsanız yeni pozisyonlar denemelisiniz. Bu, tabii ki alıştığınız ve hoşunuza gidenleri unutmanız anlamına gelmiyor ama denemekten de korkmayın. Böylece rutinden kurtulmuş olacaksınız. Aldığınız zevki görünce emin olun siz de çok şaşıracaksınız.

Dikkat edilmesi gerekenler

• Cinsel ilişkiden önce tüm kızgınlıklarınızı unutun; sakinleşin. Siz rahatlarsanız eşiniz de rahatlayacaktır.

• Ön sevişme, siz birbirinize dokunmadan önce başlar. Tatlı konuşmalar, yumuşak yastıklar, dinlendirici bir müzik her ikinizin de enerjisini artırır.

• Yemek yedikten sonra sevişmeyin! Vücut enerjisinin başka bir rakibi olmamalı. Dolu mideyle cinsel ilişki, spermi azaltır ve hazımsızlığa neden olur. Sevişmeden önce soğuk içeceklerden, dondurmadan ya da buzdan kaçının. Aksi takdirde vücut bunları ısıtmaya çalışarak cinsel enerjinizi de harcar.

• Yorgun, aç ve kızgınken cinsel ilişkiden kaçının. Harcadığınız enerji dengesizliğe neden olabilir.

• Sevişmeden yarım saat önce tuvalet ihtiyaçlarınızı giderin. Dolu idrar torbasıyla cinsel ilişkiye girmek sıkıntı vericidir.

• Aşırı soğuk ya da aşırı sıcak havalarda sevişmeniz, elektromanyetik alanda dengesizliğe yol açabilir.

• Sevişmeden önce ve sonra çok çalışmayın. Kaslar gevşediğinden enerji toparlamak zorlaşır.

• Cinselliği teşvik edici ek bir ilaç ya da madde kullanmayın. Kendi silahlarınızı kullanın.

• Vajinaya çok güçlü yüklenmeyin. Bu, beraberinde bitkinlik, vajinada duygusuzluk ve ağrı getirebilir.

• En iyi sevişme zamanı bahardır. Spermin en fazla olduğu dönemdir.

• Mekanik seksten kaçının. Cinsel ilişkiniz bir şölen olmalıdır. Kadının mastürbasyon aracı olarak kullanılması, cinsel enerjinizin geri dönüşümünü engeller.

• Hareketlerinizi planlamaktan kaçının. Sürpriz ve doğaçlama olmasına fırsat verin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder