24 Mayıs 2010 Pazartesi

kısırlık önleyen bitkiler

Kısırlık problemi günümüzde en yaygın görülen problemlerin başında gelmektedir.Bunu istatistik veri olarak açıklamak gerekirse her 5 kişiden 1′i kısırlık problemi yaşamaktadır.Bu rakamlarda olayın vehametini açıkca ortaya koymaktadır.Kısırlık sorununda her geçen yıl geçtikçe devamlı artış görülmesinin temel sebebi ise yaşadığımız dünyada çevre kirliği ve kimyasal faktörlerin yer almasından ötürüdür.Bunun dışında yenilen gıdalarda kısırlığa yol açabilmektedir.Bunlardan en önemlisi tabiki hormonlu gıdalardır.Ardından ise sigara tüketimi geliyor.Sigaranın kısırlığa yol açtığı uzun zamandır biliniyor.
Kısırlığı önleyen bitkiler:
Ispanak:Çizgi filmlerde ıspanağın faydaları sıkçak onu olmuştur.O faydalarından biride kısırlığa önleyici olmasıdır.Ispanağın içerisinde yer alan çinko maddesi kısırlığın önüne geçiyor.
Ginseng:Bize yabancı gelebilir.Çünkü Asya kıtasında kullanılan bitkilerdendir.Asyalıların ginseng sayesinde hem uzun yaşadıkları hemde cinsel gücü artırması sebebiyle kısırlık problemi yaşamadıkları iddia edilmektedir

Karnıbahar:B6 vitamini bakımından zengin olan hiçbir bitkiden uzak durmayın.Çünkü kısırlık problemine karşı b6 vitamini son derece zengindir.Onlardan biride karnıbahardır.
Ayçiçeği:Erkeklerde sperm sayısı düşüklüğü varsa argirin alınması tavsiye edilir.Argirin bakımından en zengin bitkilerden biride ayçiçeğidir.
Yulaf:Eski zamanlardan beri yulafın erkeklerde cinsel gücü ve sperm sayısını artırdığı iddia edilmiştir.Marketlerde kolaylıkla temin edebileceğiniz yulaf ezmesini tüketebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder