13 Ağustos 2010 Cuma

uyurken geceleri boşalmak

http://dogalgeciktirici.files.wordpress.com/2010/04/cinselsaglik.jpg?w=400&h=279


Erkekte Gece Boşalması
Ergenlik dönemine gelmiş bir erkekte sperm (meni - er suyu) üretimi devamlıdır ve hiç durmaz.

Bu üretilen spermler bir kesede toplanır ve boşaltılmaya hazır beklerler, arkadan da devamlı sperm üretimi olur ve bu keseye boşalır, bu kesenin bir kapasitesi, bir hacmi vardır bu kapasite dolunca kasıklarda dolgunluk hissi artar ve tabiî ki cinsel istekte artar ve yoğunlaşır eğer boşalma ilişki veya mastürbasyonla gerçekleşmezse kasıklarda ağrı, aşırı cinsel istek başlar.

Bu sürecin devam etmesine rağmen boşalma olmazsa bazen kese o kadar dolmuştur ki büyük tuvalet yaparken veya ıkınırken vücut içi basınç arttığından bu sırada penisten sperm akar (bu boşalma değildir ve zevk vermez sadece sperm akar).

Eğer kişi boşalmaz veya ilişki kurmazsa belli bir süreden sonra ki bu süre kişiden kişiye değişir (ortalama4 ila 10 gün),vücut arkadan gelen spermlere yer açmak için uykudayken boşalır ve keseyi boşaltarak arkadan gelen spermlere yol açar.

Bu boşalma genelde erotik rüyalar eşliğinde olur.Bazen bu rüyalar hatırlanır, bazen de hatırlanmaz. Genelde de rüyada tam bir ilişki kurulamaz.

Hamamcı olduk veya rüyacı olduk deyimi buradaki boşalmaya bağlı yıkanma gerekliliğinden isim almıştır.
Bu cinsel yönden aktif olan erkeklerde yaşlılığa, cinsel gücün kaybına kadar sürmektedir.

Gece boşalmalarının sıklığı boşalma (mastürbasyon veya cinsel ilişki ile ) sıklığı ile orantılıdır. Aynı zamanda yaşa, yaşanan cinsel uyarılırın yoğunluğuna ve cinsel yapıya (hormon düzeyine) bağlı olarak kişiden kişiye göre farklılıkta gösterir.

Gece rüyada boşalmalar tamamen normal bir fiziksel olaydır, bir hastalık değildir.

Dr. Cenk Kiper

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder