21 Ağustos 2010 Cumartesi

cinsellikte istenmeyen durumlar

Cinsellikte ofsayt durumlar

Seks hayatımızdaki zorlamaları ortadan kaldırarak, kendimizi yatakta daha güvende hissetmek ve daha çok zevk almak için neler yapabiliriz? İşte, yatakta maruz kaldığımız üç can sıkıcı durum ve bu durumlardan kurtulmanın en pratik çözümleri.

Durum 1: İSTENMEYEN POZİSYONLAR

Yatakta her şeyin bizi tatmin ve mutlu etmesi mümkün değil tabii ki; bu noktada partnerimizle zıtlaştığımız ve isteklerimizin çatıştığı noktalar olabiliyor. Seks pozisyonları da bunlardan biri… Kimi zaman onu mutlu eden, bizi etmiyor; onun rahat ettiği durumlar bizi geriyor. Üstelik bu durum, karşımızdaki vazgeçer diye ümitle beklememize rağmen, şiddetini giderek artırıyor ve biz, pek de keyif alamadan kalkıyoruz yataktan. En büyük problemlerden biri olan bu nokta, bir zaman sonra ilişkinin temelini dinamitleyebiliyor…

Neden? Erkekler doğaları gereği yatakta bencil davranırlar. Belgesel kanallarında izlediğiniz bir vahşi doğa belgeselini ve aslanların çiftleşmesini getirin gözünüzün önüne. Ne oluyor? Erkek aslan, avına sinsice yaklaşıp ensesine yapıştıktan sonra, alacağını alıyor ve kaçıyor. Üstelik bu sadece birkaç saniye sürüyor. Bu durumda erkek aslanın, dişi aslan yukarıda mı daha çok keyif alır, aşağıda mı diye düşündüğünü pek sanmıyoruz! Dolayısıyla, partnerinizi de bir erkek aslan olarak düşünün ve istediğini, istediği şekilde en kısa yoldan alma güdüsünü buna bağlayın deriz.

Ne Yapmalı? İstemediğiniz herhangi bir durumda kalmamak için derdinizi anlatmayı deneyin. Ne derler; derdini söylemeyen, derman bulamaz. Bunu yaparken asla utanmayın; başımıza ne geliyorsa, seks hakkında konuşmamamızdan geliyor zaten… Özellikle de partnerimizle. Bir pozisyon sizi rahatsız ediyor ya da canınızı yakıyorsa, anında tepki verin. Hayır demeyi deneyin; karşınızdaki ısrar ediyorsa, yataktan kalkıp gitmekten çekinmeyin. Ne kadar kararlı bir tepki verirseniz, o kadar etkili bir sonuç elde edeceğinizi de unutmayın.

Durum 2: EKSİK ÖN SEVİŞME

İlişkinin ilk döneminde gözümüzü boyamak için öne çıkan ön sevişme performansları, ilerleyen günlerde yerini büyük bir boşluğa bırakır. Bu noktada kusuru kendinizde aramaya başlarsınız. Ancak gerçek çoğu zaman bundan kilometrelerce ötede durur ve bunu görmek için pek de uzağa değil, önünüze bakmanız gerekir.

Neden? Erkeklerin büyük bir kısmı, önsevişmeyi kadınlara yapılmış bir jest gibi görür. İlişkinin ilk günlerindeki yoğun ihtimam da bundan kaynaklanır. Erkekler için önsevişme, “Bak, seninle ilgileniyorum!” demenin basit bir yoludur sadece; bir de, başarısız olma riskini ortadan kaldırmanın küçük bir önlemidir. Bir ihtimal, performansı yetersiz kalırsa, en azından iyi sevişiyor diyebilin diye…

Ne Yapmalı? Kaçın. Şaka yapmıyoruz, kaçın! Üzerinizi çıkarmamak için direnin ve o aşağıya yöneldikçe, siz yukarıdan vurun. Süreci uzatmak için tüm numaralarınızı yapın ve şeytanı azapta tutun. Farkında olmasa da sürecin uzaması, onu daha da çok tahrik edecektir. Böylece, ön sevişmenin de seksin bir parçası olduğunu hatırlayacaktır. Bu yöntemi iki-üç kez deneyin; dördüncüsünde bir şey yapmanıza gerek kalmadan istediğinizi alacaksınız!

Durum 3: İSTENMEYEN ZAMANDA YA DA MEKÂNDA SEKS

Erkekler tuhaf canlılar; beyinlerinin sadece sol tarafını kullandıkları için çoğu zaman ilkel içgüdüleriyle hareket edebiliyorlar. İstedikleri şey, istedikleri anda olsun derdindeler. Bu nedenle o anın ve mekanın sizin için uygun olup olmamasını umursamayabilirler; siz bunu söylemediğiniz sürece!

Neden? Anlık bir güdülenme ya da tahrik, erkeklerin hormonlarını biz kadınlarınkinden çok daha hızlı bir biçimde harekete geçirebilir. Bu son derece doğaldır ve aslında bencillik de sayılmaz. İşin ucunda tecavüze varan bir zorlama olmadığı sürece, çözülebilecek bir problemdir.

Ne Yapmalı? İşin içinde gerçek bir zorlama yoksa o anda modunuzda olmadığınızı ya da öyle bir ortamda seks yapmak istemediğinizi tatlılıkla partnerinize ifade edin ve ona şefkatli bir öpücük verin. Erkeklerin gardını düşüren iki silahtan biri seks ise, diğeri de şefkattir. Şefkat kozunuzu oynayın. Tahmin ettiğinizden daha da anlayışlı olacaktır. Buna rağmen, size yerli yersiz saldıran bir sevgiliniz varsa, onu anında sepetlemelisiniz. Unutmayın, sapık her zaman sapıktır!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder