29 Haziran 2010 Salı

dogru bilinen ama yanlış 5 seks bilgisi

Yanlış Bilinen 5 Seks GerçeğiGüvenli sekse dair iyi bir bilgiye sahip olduğunuzu mu düşünüyorsunuz? Tabi ki biliyorsunuz ya da hala eski bilgilere sahipsiniz. Yapılan araştırmalarda 18-29 yaş grubu arasındaki insanların cinsellikle ilgili gebelik ve cinsel hastalıklar konusunda risk taşıdıkları görüldü.

Çoğu kişi güvenli seksin önemli olduğunu belirtse de, çoğu insan da bunun ne anlama geldiğini bilemiyor.

İşte gençlerin cinsellikle ilgili yanlış bildikleri şaşırtıcı ve şok edici gerçekler!

Seks Hamilelik1- Yanlış: Eğer birinden hamile kalmadıysan sonraki ilişkinde de kalmayacaksın. Yüzde 59 oranında genç kadın korunmasız ilişkiden hamile kalmadılarsa, kısır olduklarını düşünmeye başlıyor.
Doğru: Korunmasız seksten hamile kalmamak kısır olduğunuz veya bundan sonra hamile kalmayacağınız anlamına gelmez. Doktor tarafından söylenmediği sürece kısır sayılmazsınız. Düzenli olarak korunmasız seks yapıyorsanız yıl içinde hamile kalma şansınız yüzde 85’tir.

Doğum Kontrol Hapı2- Yanlış: Kadın sağlığı açısından, doğum kontrol ilacı kullanmak hamile kalmaktan veya doğum yapmaktan daha risklidir. Bekar gençlerin 3’te 1’inden (yüzde 37) daha fazlası yıl boyunca ilaç kullanmanın kadın sağlığı açısından bebek sahibi olmaktan daha riskli olduğunu düşünüyor.
Doğru: Çocuk doğurmak bir yıl boyunca doğum kontrol hapı kullanmaktan 20 kat daha risklidir.

kondom3- Yanlış: İki kondom bir taneden daha iyidir. Genç erkeklerin yüzde 28’ ine göre ekstra kondom kullanmak ekstra koruma sağlıyor.
Doğru: Aslında iki kondom bir taneden daha kötüdür. İki kondom kullanmak hamile kalma riskini arttırabilir. İki kondomun birbirine sürtüp yırtılma oranı daha yüksektir. Sadece tek bir kondom gebelik ve cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korunmak için yeterlidir. Şakacı arkadaşlara dikkat! Kondomla güvenli seks mi? Belki de arkadaşlarınızdan birileri kondomunuza delik açarken olmayabilir!

Ayakta Seks4- Yanlış: Gençler hala ayakta seks yapmanın hamileliği önlemek için etkili bir yol olduğunu düşünüyorlar.
Doğru: Üzgünüz, bu kesinlikle yanlış. Ayakta, otururken, küvette, yatakta, koltukta, arabada hamile kalabilirsiniz ve bu liste böyle devam eder.

5- Yanlış: Yüzde 90 istenmeyen hamilelikten kaçınmak için her türlü bilgiye sahip olduğunu düşünüyor.

Doğru: Oysa 10 kişiden 6’sı doğum kontrol hapı hakkında yok denecek kadar az şey biliyor ve 10’da 10’u kondom hakkında hemen hemen hiçbir şey bilmiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder