5 Temmuz 2010 Pazartesi

sevişme anında acı cekmek

Bir çok kadın, cinsel ilişki esnasında ağrı çeker, acı hissi duyar. Buda her hangi bir kadın hastalığının belirtisi ve başlangıcı olabilir.

cinsel46 300x213 Sevişirken ağrı çekmek

Cinsel ilişki sırasında ağrı yaşayan kadınlarda, özellikle şuna dikkat etmek lazım;
Her pozisyonda ağrı olup olmadığını bilmek önemli ve kadının ilişki sırasında üstte olduğu durumlarda ağrı olup olmadığı da önemlidir. İkinci önemli neden ise vajina kuruluğu da önemlidir. Vajinanın kuru olması ilişki sırasında kadına ağrı yaratabilir. Bunu giderebilmek için ise ilişkiden önce ön sevişmenin biraz uzun tutulması ve bunu uzun tutarak kadında yeterli ıslaklığın sağlanması bu soruna çözüm olacaktır. Eğer gerekli ıslaklık hala sağlanamıyorsa tıbbi bir doktorun önerdiği tıbbi bir kayganlaştırıcı kullanılarak bu sorun çözülebilir.

Tabiî ki ilişki sırasında hissedilen ve kadına ilişki sırasında acı yaşatan ağrılar bunlarla sınırlı değildir. Yukarda saydıklarımızın dışında mikrobik, patolojik rahatsızlıklar olabilir. Ya da kadının yumurtalıklarında ve ya rahminde başka ciddi sorunlar olabilir.

Bu tür rahatsızlıklar yoksa eğer ilişki sırasında vajina ıslaklığına rağmen acı hissediliyorsa sürekli olarak pozisyon değişikliği yapın. Hangi pozisyonda ağrı çektiğinizde anlamış olursunuz. Vajina ıslaklığı ön sevişme uzun tutulunca dahi işe yaramıyorsa tıbbi kayganlaştırıcılarla sorununuzu çözebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder