2 Temmuz 2010 Cuma

Hamile kadınlarda cinsel arzu

http://images.habervitrini.com/haber_resim/23414_hamile.jpg

Hamile kadınlarda cinsel arzu
Araştırmalar, kadınların gebelik kenn geçecek zaman, Ortalama yemek Yapım zamanı">Süresince cinsel İstek (istenen)lerinin üç ayrı grupta şekillendiğini gösteriyor. Kadınların üçte birinde cinsel İstek (istenen)te, gebelik öncesine oranla bir değişme olmuyor. Cinsel isteği azalan ve bazen de tamamen yok olan kadınların oranı da aynı. Son üçte birlik grupta ise, gebelik sürtesince cinsel arzu çook artıyor. Cinsel arzusu artanlarda, bunun hormonların etkisiyle oluşması kadar, gebe kalma korkusunun da olmaması rol oynuyor.

Gebelik kenn geçecek zaman, Ortalama yemek Yapım zamanı">Süreci içinde de, cinsel İstek (istenen)ler farklılaşabiliyor.
Trimestr olarak adlandırılan 3 aylık dönemlerden birincisinde, bulantı, kusma, halsizlik, memelerde şişlik ve hassasiyet gibi şikayetlerin bulunması, kadını cinsel yaşamdan uzaklaştırıyor. İkinci trimestrde yani gebeliğin 3 ile 6. ayları arasında bu belirtiler kaybolduğu için cinsel yaşam normal oluyor. Üçüncü trimestrde, kadının sırt üstü yatması zorlaştığı için farklı pozisyonlar denemek gerekiyor.

Bazı koşullar gebelik kenn geçecek zaman, Ortalama yemek Yapım zamanı">Süresince cinsel yaşam sürdürülmesine engel olabiliyor. Seksi engelleyen tıbbi nedenler arasında, vajinal kanamalar, su kesesinin yırtılması, erkenn doğum riski ve plasentanın (sonun) uygun yerleşmemiş olması (plasenta previa) gibi haller yer almaktadır.

Bu ve buna bennzer koşullar nedeniyle doktorun kısıtlama koymadığı hallerde cinsel yaşam sürdürmek, anne karnında iyi korunmakta olan bebeğin sağlığı açısından bir sakınca yaratmaz. Ancak kadının birden fazla eşle cinsel yaşam sürdüğü, ya da eşin bAşka ilişkilerinin de

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder