4 Temmuz 2010 Pazar

Beslenmenin Cinsellik Üzerinde Etkileri

Cinsellik Ve Beslenme İlişkisi


Cinsellik ve Beslenme ilişkisi nedir? Beslenmenin sağlıklı bir cinsellik üzerinde etkisi var mıdır?


Cinsellik de nefes almak ve beslenmek gibi insan yaşamının doğal bir parçasıdır. İnsan cinselliğini doğadaki diğer canlılardan ayıran, onu en güzel şekilde yaşayabilme bilincidir. Ne yazık ki toplumun tarih boyunca koyduğu kural ve yasaklar arasında sıkışıp kalmış günümüz insanı, cinsellikle ilgili sıkıntılarını, merakını çoğu kez gizlemek durumunda kalmaktadır. Oysa çocukluktan başlayan cinselliğin sağlıklı bir şekilde yaşanması bir gerekliliktir. Peki beslenmenin bu gereklilikteki yeri nedir?

Bazı besinlerin karın doyurmanın yanında afrodizyak etkisi bulunduğunu belirten uzmanlar, ruhu ve libidoyu besleyen bazı sebze, meyve ve bitkilerin bulunduğunu bildirmektedir. Çin'de yapılan bir araştırmaya göre, afrodizyak etki yaratan ve cinsel istekleri artırmak için uzmanların tavsiye ettiği yiyecekler şöyle sıralanmaktadır:

Erkekler İçin;

Maydanoz, nane, tarçın, kekik, vanilya, sivri biber, hardal, kereviz, ayçiçeği, enginar, bezelye, yumurta, hindi (çinko ihtiva ediyor, üstelik ucuz ve protein açısından da zengin), roka (bolca demir ve C vitamini içeriyor), şalgam, Antep fıstığı, susam, badem, ceviz ve fındık (içerdikleri doymamış yağ asitleri ve E vitamini nedeni ile afrodizyak olarak kullanılırlar), salatalık, kuşkonmaz, soğan, domates, fesleğen, Hindistan cevizi, bal, pekmez, kivi, greyfurt, karpuz, mango.

Kadınlar İçin;

Çikolata (beyindeki seratonin seviyesini artırmakta ve mutluluk hissi vermektedir. Kadınlar erkeklere nispeten çikolatanın bu özelliklerine karşı daha duyarlıdır), ahududu, yoğurt, kırmızı biber, köri ve diğer baharatlar.

Meyve Suları

Sağlıklı ve dengeli beslenmede önemli bir yer tutan meyve suları; folat, karotenler, C vitamini ve potasyum dışında güçlü antioksidan etkinlik gösteren biyoaktif fitokimyasal bileşenlerden zengin olduklarından bazı kanser türleri ve diğer kronik hastalıklar için koruyucu etki göstermektedirler. Aynı zamanda vücudun cinsel aktivite potansiyelinin artması için de gereklidir. Daha etkili bir seks hayatı için bol A vitamini ile magnezyum içeren kayısıyı düzenli olarak tüketmek gerekmektedir.

Beslenmenin Cinsellik Üzerinde Etkilerini Araştırmak İçin Yapılan Çalışmalar;

Yapılan çalışmalara göre; içerdiği E vitamini sayesinde sperm miktarını ve cinsel organlara giden kan dolaşımını hızlandırarak seks dürtüsünü artıran çilek günde 2 kase yenildiğinde 1 hafta içinde afrodizyak etkisini göstermektedir. Temel yağ asitleri ve antioksidanlarıyla seks hormonlarının üretimini hızlandıran avokado, haftada 3 kez yenildiğinde etkisini 2 hafta içinde ortaya çıkarmakta, sperm miktarında önemli oranda artış sağlamaktadır.

Ayrıca muz, çilek, incir, şeftali, armut, hurma, üzüm, elma, greyfurt, karpuz, kivi ve ahududu da çok güçlü afrodizyak etkisi olan meyveler arasında kabul edilmektedir. Belirtilen meyvelerden hazırlanan meyve sularında da benzer etkilerin bulunduğu yapılan çalışmalarla ortaya konulmuştur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder