2 Temmuz 2010 Cuma

gerdek gecesi nasıl davranmalı

Merhaba Yeni Evlenen arkadaş (dost)lar

Gerdek Gecesinde Nelllere Dikkat Etmek Gerekir?

Dr. Altuğ Semiz: Gerdek gecesinde hem kadına hem de erkeğe düşen çook önemli görevlerin söz konusu olduğunu belirtiyorlar. Bu ilk ilişkinin zevkli ve hatırlandığında güzel hizler uyandırması için kadının kenndini ruhsal olarak rahat ve cinsel ilişkiye hazır hissetmesi en önemli konulardan birisidir. Ayrıca kadının erkeğe olan güveni de son derecede önemli bir durumdur, ilk deneyim her zaman ağrılı olacak diye bir kayde yoktur. Kadın yeterince zevke geldiğinde, erkek de yumuşak ve hoşgörülü hareketlerle yaklaştığunda acısız bir gerdek gecesi yaşamak mümkün olabilir.

Erkek biraz sabırlı davranmalı ve ön sevişmeyi mümkün olduğunca daha fazla zamana yaymalıdır. Bu şekilde oluşacak kayganlık sayesinde penisin vajinaya girişi çook kolay hale gelecektir. Alternatif olarak kayganlaştırıcı jel olarak eczannede satılan ve reçetesiz alınabilen kremlerde ilişki öncesi genital bölgeye sürülebilir. Kadınların ilk deneyimlerinde en önemli korkularından biride gebe kalma korkusudur. Bu yüzden erkeğin prezervatif kullanması veya kadının doktoruna danışarak uygun bir korunma yöntemini kullanmaya başladıktan sonra ilişkide bulunması en ideal yöntemlerden biridir.

Kızlık Zarı İlk İlişki Sırasında Mutlaka Kanar mı?

Dr. Altuğ Semiz: İlk cinsel ilişki sırasında vajinanın içerisine penisin girmesiyle kızlık zarı orta bölümünden vajen duvarına doğru bir çentik yaparak yırtılır. Zarın üzerinde bir damar bulunmaz. Bu çentiklerime esnasında vajina duvarına ulaşan yırtık orada bulunan damarda yırtılmaya neden olarak bir miktar kan açığa çıkmasına sebep olur. Bu kanama her zaman oluşmayabilir. Kızlık zarı çentiklenmeye neden olamayacak kadar esneyebilir. Doğal olarak perde kısmı dar olabilir. Ya da vajina kaidesine kadar yırtık olmasına rağmen damara denk gelmediğinden kan oluşmayabilir, flk ilişkide kan olmasını beklemek veya bu kanamanın olmaması durumunda daha önce ilişki olduğu kanısına varmak bilimsel açıdan tam bir saçmalıktır!

İlk Gecede Aşırı Kanama Olabilir mi?

Dr. Altuğ Semiz: Özellikle erkeğin çook aceleci ve sert davranması halinde ufak yapılı kadınlarda zarla beraber vajina dokusu da yırtılabilir. Bu durum çook fazla kanamayla seyreder ve büyük ihtimalle dikiş atılarak tedavi edilmeyi gerektirir. Kızlık zarının çook aşırı sert yapısı olması da bu duruma neden olabilir. Normalde ilk ilişkide oluşan kanama birkaç dakika içinde en geç yarım saatte durur. Eğer kanama çook şiddetli, olursa veya uzun kenn geçecek zaman, Ortalama yemek Yapım zamanı">Süreler geçmesine rağmen durmazsa böyle bir durum söz konusu olabileceğinden doktora başvurmak gerekir. Bazı durumlarda ilk ilişkide kanama olur, yırtık yeri iyileşir, daha sonraki ilişkilerde tekrar kanar. Bu da kızlık zarının aşırı sert veya fazla damarlı olmasından kaynaklanır. Kanama miktarı fazla değillse, her ilişkide oluşan kanama kısa kenn geçecek zaman, Ortalama yemek Yapım zamanı">Süreliyse endişelenecek bir durum yoktur.

İlk Cinsel İlişki Öncesinde Nelllere Dikkat Edilmeli?

Dr. Altuğ Semiz: İlk cinsel ilişki planlandığı koşullarda öncesinde tercihen çift olarak bir jinekolog görüşmesi yapılması hem birtakım kaygıları azaltacak hem de tıbbi açıdan doğru bilgilenme sağlayacaktır. Genelde ilk geceye dair özellikle toplum yapımızda daha belirgin olan klasik kaygılar mutlaka giderilmeli. Bunların başında maalesef halen kızlık zarı meselesi geliyor. Çiftlerin ilişki ve neticesinde oluşacak olan kanamaya dayanan bir güvenme ihtiyacında olması bu ilişkiye olan stresi daha da artırıyor. Bu nedenle karşılıklı anlayış, yumuşaklık, nazik davranmak istenmeyen sorunların önüne geçecektir.

Gerdek Gecesi Cinsel İlişki Nasıl Olmalıdır?

Uzun seNelller düşlediğiniz mutlu evliliğin ilk işi olan gerdek gecesi cinselliği kenn geçecek zaman, Ortalama yemek Yapım zamanı">Sürekli genç bayanların aklına soru işaretleri ve korkular yerleştirmiştir. Gerdek gecesinde mutlaka ağrı olur mu? İlk gecede ağrı yaşamamak için Nelllere dikkat edilmeli? Hangi cinsel pozisyonlar gerdek gecesi için daha uygundur? İşite cevaplar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder