2 Eylül 2010 Perşembe

sex olmayan evlilik

Evlilikte seks sorunları yada seksin olmaması çiftlerin bir birine bakış açışını, evliliğin temelini sarsıyormu? Nedenleri nelerdir?

Sekssiz evlilik sorunun kendisi mi yoksa evlilikte yaşanan diğer problemlerin bir göstergesi mi?

Biz cinsel sorunlann nedenlerini ‘eş’, ‘iş’, ‘çevre’ diye sınıflandırırız. Mesela evli çiftlerin büyük çoğunluğu partnerinin bakımsızlığından, vücudunun kokmasından, dişlerini fırçalamamasından şikayetçi. Diyelim ki adamın yoğun efor gerektiren bir işi var. Bütün gün terliyor, üstü başı kirleniyor. İşten çıkar çıkmaz kahveye gidip sigara-bira içiyor, sakalını bile tıraş etmiyor. Bu halde eve gelip karısından ilgi bekliyor. Karısı da çocukları, ev işlerini gerekçe gösterip yorgun olduğunu söylüyor. Burada eşlerin kendilerinden kaynaklanan bir fotoğraf var. Oysa adam evine geldiğinde hiç olmazsa bir duş alıp, tıraş olsa, kadın da kılık kıyafetine çekidüzen verip kocasına güler yüz gösterse cinsellik de olumlu etkilenecek.

evli ciftlerin sex

naz4.jpg
Evli çiftler de bazen günlük hayatın steresinden ve yada her hangi bir sebepten ötürü seks dürtüsünde bir azalma ve anormallik söz konusu olabilir.

Güya evliyiz ama aslında iki yabancı gibiyiz. Dışardan bakan herkes bizi dünyanın en mutlu çifti sanır. Çünkü ikimiz de rol yapmayı iyi biliyoruz. Tam 11 yıldır bu rolü gayet iyi başarıyoruz. Aslında bir gün herkesin ortasında patlayıp gerçeği anlatacağım ama bakalım bu ne zaman olacak… Cinsel yaşamımız evliliğimiz boyunca zaten çok iyi olmadı.

Başlarda ben isteksizdim. Aldığım aile terbiyesi, içinde yetiştiğim kültür cinsellik konusunda fazla bilgi edinmeme engeldi. Biz cinselliği, arkadaşlarımız arasında, kapalı kapılar arasında konuşarak öğrendik. Memur anne-babanın kızıyım. Ailemin maddi durumu orta halli. Bir Anadolu kentinde doğup büyüdüm. Bizim oralarda anneler, babalar kızlarına öyle cinsellikten falan söz edemez. Kulaktan dolma bilgilerle öğreniriz bazı şeyleri. İstanbul’a üniversiteye grtiğim zaman da cinsellik konusunda çok bilgisizdim. Zaten evlendikten sonra bu bilgisizliğin acısını çok çektim. Benim cehaletime, eşimin ilgisizliği de eklenince bu noktaya geldik zaten.

cinsel ilişkinin bilinmeyen faydaları

mutlu seks3.jpg

seks, mutlu ediyor, aşkı ateşliyor, zevk veriyor, stres atıyor vs vs… başka ne gibi faydaları var biliyor musunuz? Cinsel ilişkinin, seksin faydaları burada!!!

cinsellik beyinde endorfin üretimini arttırır. Bu kimyasal molekül, dopamin ve serotininle birlikte zevk hormonları olarak sakinlik verir tatmin hisleri yaratır. cinsel ilişki keyif maddesidir; Endorfin, serotonin ve dopamin coşku yaratır.

Beş duyu organı, okşanmakla, yemekle, içkiyle uyarıldığında bu duyular doğrudan beyne ulaşır. cinsel ilişki acıları azaltır; Cinsel tatmin acı eşiğini yükseltir.

Bu da endorfinin etkilerinden biridir. Cinsel ilişkinin gevşetici etkisi, kas çekilmelerinde meydana gelen acıları da hafifletir. cinsel ilişki kasları gevşetir; okşanmaların yarattığı mekanik etkiyle, haz alınan uyarılmalar vücuda yayılır. Derideki hassas alıcılardan uyarılar iliklere ve beyne taşınır. Beyinden gelen emirle kaslar gevşer.

cinsel ilişki kan dolaşımını arttırır; Cinsel uyarılma sırasında kan akışı cinsel organlarda yoğunlaşır, bir miktar da bütün vücuda yayılır. Arterler önce gerilip zevk anında gevşer. cinsel ilişki kalbi çalıştırır; Cinsel uyarının en yüksek noktasında kalp atışı dakikada 110-180 e çıkar.

Ancak bu etki, seksin sporun yerini dolduracağı anlamına gelmez. Çünkü cinsel ilişki kısa sürelidir. cinsel ilişki daha formda hissetirir; Sevişme sırasında harcanan kalorinin zayıflatıcı etkisi vardır. 20 dakikalık bir ilişkide 200 kalori kaybedilir. bu yarım saat tenis oynamakla eşdeğerdir.

cinsellik adeti düzenler; Düzgün bir cinsel hayat hormonal dengeyi korur ve adetin düzenli olmasını sağlar. Düzenli orgazm yaşayan kadınlar kanlarındaki endorfin miktarından dolayı düzenli ve ağrısız adet görürler.

cinsellik olumlu düşünmeyi sağlar : Orgazm sonucu serbest kalan enerji, olumsuz düşüncelerin ve takıntıların oluşmasını önleyip olaylara olumlu bir bakış açısıyla yaklaşmayı sağlar.

cinsellik bağırsakları çalıştırır : Cinsel ilişki sırasında karın kaslarının kasılması, derinlere kadar etkisini gösteren bir masaj gibidir. Bunun bağırsaklar üzerinde laksatif etkisi olur.

cinsellik ile ilgili diğer bir araştırma : Depresyon riski daha az: Bir araştırma sonucunda, cinsel ilişki sırasında prezervatif kullanmayan kadınların depresyon geçirme riski, diğerlerine göre daha düşük çıktı.

Prezervatif kullanan kadınlarda ise depresyon geçirme riski yüksek çıktı. Bilim adamları, spermlerle birlikte, testosteron ve östrojen hormonlarının da dışarıya atıldığını, bu birleşimin, boşalma sonrasında kadının kanına karıştığını tespit ettiler.

Bilim adamları cinselliğin insan sağlığı üzerindeki etkisini araştırıyor. Denekler üzerinde yapılan incelemede sevişmenin özellikle erkeklerde kalp krizi riskini azalttığı ortaya çıktı.

Seks yapmak, kilo vermede, bölgesel yağları yakmakta da faydalı arkadaşlarım. Aşkın en büyük ilacı olan seks hayatınızda, günlük hayatınızda, ömrünüzde mutlulukla geçsin dileğimizle…

Erkeğin sex istegini arttırmak

seks oyunu

Şüphesiz ki her kadın erkeğinin ateşi yakmak ve söndürmek ister. İşte kadınlara muhteşem tavsiyeler, erkeğinizi bu öneriler sayesinde ateşliyeceksiniz hanımlar…

“Seni deliler gibi istiyorum” dediğini duymak ister misiniz? O halde biraz çılgın olun! Bu ilkeye göre hareket edenler için hep “kötü kız” kavramı kullanılır, ama ne hikmetse kötü kızların arkasından bir düzine erkek koşar. Erkekleri nasıl oluyor da bu kadar çekebiliyorlar, hiç düşündünüz mü? Yazımızda birkaç “Kötü kız” davranışından bahsedeceğiz. Bunlar hem hoşunuza gidecek hem de denedikten sonra siz de “sıcak kadın” kategorisine gireceksiniz.

Etkileyici giyinin!
Erkekleri kendinize çekmek istiyorsanız, giyim tarzınızın önemini bilmelisiniz. Poponuzu ancak kapatabilen etekler, göğüslerinizi neredeyse açıkta bırakan bluzlar basit kızlara kalsın, siz daha etkili bir yöntem deneyin! “Hot Relationships” (Sıcak İlişkiler) adlı kitabında yazar Tracey Cox şöyle bir yöntem öneriyor: “İlk görüşte kıyafetleriniz çok normal olabilir, ancak gizli yönleri yanınızdaki erkeği çılgına çevirebilir. İşte o gizli ayrıntıları en beklenmedik zamanlarda açığa çıkarın.”

Gereksiz aksesuvarlardan kurtulursanız sevgiliniz ayaklarınıza kapanır. İç çamaşırı giymeden bir yere gitmek ani maceralara açık olmak demektir. Bazı durumlarda ise, vücudunuzu örtülü tutmak da heyecan verici olabilir.

Çok etkili bir yöntem daha: Onu korkutun, sonra endişelerini giderin. Bir an sizi çok basit görecek, ama öyle olmadığınızı anlayınca ayaklarınıza kapanacak.

Erotik Konuşun!
Herhangi bir konuyu konuşur gibi yatak konularına girin, erkeğiniz çok etkilenecektir.

O kadar açık olamayanların üzülmesine gerek yok: Doğru ses tonuyla, doğru bakışlarla söylenen basit cümleler bile başdöndürücü olabilir: “Exhibitions for the Shy” (Utangaçlar İçin Teşhirler) adlı kitabında yazar Carol Queen birbirinden etkileyici yöntemler öneriyor: “Diyelim ki yemek yediniz. Bitirdikten sonra, en seksi bakışınızla ve elinizi bacaklarına koyarak hâlâ aç olduğunuzu söyleyin. Mesajınızı anlayacaktır.”

Onu heyecanlı bir bekleyiş içine sürükleme yöntemi de oldukça etkili. İşyerine bir e-posta gönderip şunları yazın: “Akşama sana ne yapacağımı bir bilsen…” Bu e-postayı alan erkeğin gün boyu akşamla ilgili fanteziler kuracağından emin olun!

Herkesin içinde yüreğini hoplatın!
Terbiyeli kızlar toplum içindeyken öpüşmez, erkeklerine sarılmaz. Siz siz olun, “Kötü kız” kurallarını uygulayın! Sizin kadar sıcak bir kadını elde ettiği için erkeğiniz kendinden gurur duyacaktır. “The Bad Girls Guide to Getting What You Want (Kötü Kızların İstediklerini Elde Etme Rehberi) adlı kitabında yazar Cameron Tuttle, “Cinsel arzularınızı herkesin içinde ifade etmek sizi çılgın ve istediğini koparan bir kadın olarak gösterir. Erkeğiniz ise, size karşı koyamaz” diyor.

Bir daha dışarı çıktığınızda, sosyal kurallara fazla takılmayın ve ellerinizi erkeğinizin gömleğine sokmaktan çekinmeyin. Restoranda otururken masa altındaki ayak oyunlarını unutmayın: Ayaklarına dokunmakla sınırlı kalmayın, ara sıra ayağınızla bacağından yukarı, bildiğiniz yere ulaşın. Kalabalık yerlere gittiğinizde her fırsatta göğüslerinizle sırtına veya kollarına dokunun.

Yatakta sert davranın!
Tatlı, yumuşak romantizmin tadını herkes bilir, biraz vahşi olmayı denemeye ne dersiniz? Yatakta hırçın olmak erkekleri baştan çıkarır.

Bir Zeyna ile sevişmek erkeklerin testesteron seviyesini yükseltir. Bunun açıklamasını “Triks: More Than 125 Ways to Make Good Sex Better” (İyi Seksi Mükemmel Sekse Dönüştürmenin 125′ten Fazla Yolu) adlı kitabında yazar Jay Wisseman şu şekilde yapıyor: “Bazı erkekler kadınlardan yumuşak dokunuşlar bekler ve vahşi kadınlarla karşı karşıya kalınca bunun tadını çok farklı bulurlar. Öpüşürken dudağını ısırın, zevkten sırtını tırnaklarınızla çizin, hayatında gördüğü en vahşi kadın siz olacaksınız. Termik yöntemler de oldukça etkili: Sıcak bir şeyler içip ısınmış dudaklarınızla vücuduna dokunun veya buzdolabından bir şeyler içtikten sonra ağzınızı onun sıcak taraflarına değdirin. Hissettiği ürperti zevkini ikiye katlayacak.

Bir Bond kızı olun!
Erkekler liderliği ellerinde tutmayı tercih ederler, ancak bir düşünün: Hangi erkek “Temel İçgüdü” filmindeki gibi bir kadının eline düşmek istemez ki?

Hiç düğme açmadan aynı sonuca varabilirsiniz. Güç kullanmanıza gerek yok. Yataktayken kolunu başının üzerine sıkıştırın ve hareket etmesini engelleyin veya eve döndüğünde kravatından tutarak onu yatak odasına sürükleyin. Onu esir aldıktan sonra işkenceye başlayın: Vücudunun her yerini öpün, yalnız asıl istediği yeri unutun. Esiriniz merhametiniz için bağırırken, siz de bu şovun tadına varın! Bir daha sizden korkması gerektiğini anlayacak!

Kendi seks filminizin yönetmeni olun! Erkekler neden “Kötü kız”ları bir türlü unutmazlar, biliyor musunuz? Çünkü onların kendilerine özgü seks davranışları vardır ve o tat erkeklerin damaklarında kalır! “Bazı kadınların gülüş ve giyim tarzları o kadar farklıdır ki erkekleri onları asla unutamazlar. Kaldı ki yatakta özel hareketleri olanlar hayatta unutulmaz. Siz de kendinize özgü bir tarz yaratın, erkeğiniz sizi diğer kadınlardan farklı görecektir.

Yatakta özel bir ustalığınız olması gerekmez. Biraz dikkat, biraz da yaratıcılık yeterli. Pozisyonları dikkatle izleyin, size en çok hangileri uyarsa onları geliştirin. Kalıpların dışında çıkın: Yeni pozisyonlar yaratmak sizin elinizde! Değişik bir pozisyon bulduğunuzda ona bir isim takın. Göreceksiniz ki erkeğiniz koyduğunuz ismi hemen hatırlayacak ve sizi düşündüğünde hemen icat ettiğiniz pozisyon aklına gelecek.

Gece boyunca devam!
Kötü kızlar seks yapmaz, seks maratonuna katılırlar! Saatlerce dans edip, sevişip, striptiz yapıp tatmin olurlar ve tatmin ederler. Gün ışıyana kadar onunla sevişmek sevgilinize şunu gösterir: Hiçbir şey, iş sorumluluklarınız bile ona olan tutkunuzdan önce gelmez. Daha da fazlası, ateşli geceniz ikinizin sırrı olarak kalıp, ikinci gün hep gözünüzün önünde olacaktır.

Kas ağrıları çekmemek için, sürekli pozisyon değiştirin. Ara sıra hızı da değiştirin: hızlı tutkulu raundlar için sizin üstte olduğunuz pozisyonları tercih edin, romantik sevişmeler için yan yana uzanın. Kendinizi veya sevgilinizi yorgun hissettiğinizde oral sekse geçin. Bu seks vücudunuzu daha az kullanarak, aynı zevke ulaştırır ve bu sırada dinlenme fırsatı bulursunuz.

Aşağıdaki durumları siz de yaşıyorsanız, bir şeyler yapmanın zamanı gelmiş demektir!

Yatağa pijamalarla gelirse …

Siz yatağa dergiler ve kitaplarla gelirseniz …

En iyi arkadaşınız sizden seks konusunda tavsiyeler isteyince, en son seviştiğinizgünü hatırlamazsanız….

Seyretmediğiniz film yoksa…

Bir çiftle birlikte dışarı çıktığınızda birbirlerine kur yapmaları size saçma gelirse…

İç çamaşır mağazalarına girdiğinizde, seksi modellere değil, ucuzlukta olanlara bakıyorsanız…

Sevgilinizle bir partiye katıldığınızda, biri size ne kadar zamandır evli olduğunuzu sorarsa…

cinsel birliktelik nasıl olur

Seksi olmak için ve seksi ilişki için bu önerilerimize kulak verin. Tutku dolu cinsel ilişki için…

* Mümkün olduğunca çabuk, seksi gecelikler edinin. Eğer tutkulu bir gece yaşamak istiyorsanız eskimiş, çocuksu pijamaları onun yanında asla giymemelisiniz.

* Bütün iç çamaşırlarınızın beyaz ve pamuklu olmasına özen gösterin. Bu sizi masum ve bir o kadar da seksi gösterecektir. Sevgilinizin vamp bir görüntüden hoşlanmadığını biliyorsanız siyah, dantel ve ince iç çamaşırlarınızdan vazgeçin.

* Çok dar elbiseler giymeniz belki de ona seksi gelmeyecektir.

* Eve gelir gelmez oldukça yumuşak ve sıcacık bir öpücükle karşılayın onu. Bu öpücüğünüz 30 saniyeden az olmamalı.

* Onunla her konuştuğunuzda ellerine, ensesine ve kalçalarına dokunmaya özen gösterin. Unutmaşın kimi zaman vücut diliniz, sözlerinizden bile daha etkili olabilir.

* İstiridye ve şampanya eşliğinde yenen bir yemek, onun seks isteğini harekete geçirici olağanüstü bir etki yaratabilir. Siz ise kendinizi şeftali ve bir parça çikolatanın afrodizyak etkisine bırakın.

* Şiddetli bir kavgaya başladığınızda, bu kavganın tutkulu ve heyecan dolu bir seksi beraberinde getireceğinin sinyallerini vermelisiniz.

* Fırsat bulduğunuz her an, mümkün olduğunca yakın dans edin. Bedenlerinizi müziğin kıvrak ritmine bırakmanız, birbirinize olan arzunuzu da arttıracaktır.

* Güzel bir yemek ve tenlerinizi bütünleştiren danstan sonra mükemmel bir seks için kendisini hazır hissetmelisiniz.

* Oturma odasında giysilerinizi bile çıkartmadan, onunla sevişmeye başlayın. Büyük bir sandalye başlangıç için uygun bir mekan olabilir. Eğer sandalyede rahat edemiyorsanız, odanın başka bir köşesini tercih edebilirsiniz. O anda bu deneyimi sanki daha önce hiç yaşamamış gibi düşünmelisiniz.

* Oturma odasında başlattığınız seksi, yatakodasına taşıyın. Birlikte yatağa uzanın ve ona en çılgın fantezinizi anlatın. Mesela bir partide, karanlık bir köşede üstelik herkesin bakışları arasında seviştiğinizi söyleyebilirsiniz. Bu oldukça hoşuna gidecektir.

* Sevişmek için tekrar hazır hale geldiğinizde bu dakikaları nasıl daha fazla uzatabileceğinizi, sanki hiç bitmeyecekmiş gibi nasıl davranacağınızı düşünün.

* Çırılçıplak birbirinize sarılarak uykuya dalın. İlişkinizi daha seksi kılmanın en önemli adımı budur.

* Sabah uyanır uyanmaz konuşmayın. Sadece birlikte duşa girmeyi deneyin. Eğer küvetiniz darsa fazlasıyla şanslısınızdır demektir.

* Onun sakal traşını siz yapın. O da sizin saçlarınızı tarasın.

* Birlikte giyinmeye başlayın. O pantolonunun fermuarını çekmeden önce birbirinize dokunun. Bu, gün boyunca birbinizi arzulamanız için en ideal yol.

* Eğer günü ayrı geçiriyorsanız, ona geçirdiğiniz gecenin bütün detaylarını anlatan bir e-mail yollayın.

*Eğer günü beraber geçirecekseniz, yatağa geri dönün ve onu çıldırtana kadar sekse devam edin.

Tv izlerken, yanınıza bir kase dolusu buz alın ve buzları ağzınıza alıp biraz ağzı içinde evirip çevirdikten sonra onun her hangi bir yerini öpün. Soğuk dudaklarınız kan devranını hızlandırarak onun uyarılmasını sağlıyacaktır. Bu yöntemi ara ara tekrarlayın, sonucunda kendinizi yatak odasında bulmanız büyük bir olasılık :)

prezervatif nasıl takılmalı

Prezervatif veya kondom, kauçuktan yapılmış, cinsel ilişki öncesinde sertleşmiş penise takılan esnek bir kılıftır.

Hamileliği önlediği gibi cinsel ilişki yoluyla insanlara bulaşabilecek hastalıkları da önler. Çeşitli renk, boyut, form ve koku seçenekleri vardır. Günümüzde ise kadınlar için femidom adı verilen örneği mevcuttur. Ayrıca nonoksinol-9 adlı spermisit (sperm öldüren) maddeye sahip çeşidi mevcuttur.

Dünyada yaklaşık 46 milyon çiftin düzenli olarak kondom kullandığı tahmin edilmektedir ve bu çiftlerin büyük bir kısmı gelişmiş ülkelerde yaşamaktadır.

Prezervatif Hakkında Bilinmesi Gerekenler
-Her cinsel ilişkide yeni bir kondom kullanılmalıdır. Kullanılmış kondomlar kesinlikle bir daha kullanılmamalıdır.
-Erkeklerin kullandığı kondomlar, sertleşmiş penise, vajinaya hiç temas etmeden önce takılmalıdır.
-Kondom, penise takılırken, uç kısmındaki sıvı haznesinin, havayla dolarak patlamaması için bu kısım parmaklarla sıkıştırılarak penise takılmalıdır.
-İlişkiden sonra penis geri çekilirken, kondom da penis üzerinde kalacak şekilde tutulmalıdır.
-Kuru sürtünme kondomun yırtılmasına neden olabilir. Bunu önlemek için özel bir kayganlaştırıcı kullanılabilir. Kayganlaştırıcı olarak, mineral yağlar, yemek yağları, bebek yağları, kremler ve vazelin kullanılmamalıdır. Bu maddeler birkaç saniye içinde kondomun bozulmasına neden olur. Gerekiyorsa K-Y jel gibi kayganlaştırıcılar, tükürük ya da vajinal salgılar kullanılır. Özel kayganlaştırıcılar eczanelerden elde edilebilir.
-Kondomun, sperm yok edici vajinal tabletlerle birlikte kullanılması ile gebelik ve cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar daha etkili olarak önlenebilir.
-Cinsel ilişki sırasında kondomun yırtıldığını ya da delindiğini fark ederseniz en geç 72 saat içinde, acil gebelikten korunma önlemlerinden faydalanmak için, hizmet aldığınız -Mediko-sosyal Sağlık Merkezi'nin Gençlik Danışma Birimine, devlet ve SSK Hastanelerine bağlı kadın doğum veya aile planlaması polikliniklerine, ana çocuk sağlığı ve aile planlaması merkezlerine, sağlık ocaklarına ya da hekiminize başvurun. Bu durumda ne kadar erken başvurursanız o kadar etkili bir korunma sağlarsınız.
-Doğum ya da gebelik sonlandırmalardan sonraki ilk birleşmelerde, kondom kullanılmasının sağlık açısından büyük yararları vardır.
CİNSEL YOLLA BULAŞAN ENFEKSİYONLARDAN TAM KORUNMA SAĞLAYAN TEK GEBELİĞİ ÖNLEYİCİ YÖNTEM, CİNSEL İLİŞKİ SIRASINDA ERKEK YA DA KADIN TARAFINDAN KULLANILAN KONDOMDUR.

oral bosalmak

Ağız yoluyla uyarılma.